Poletje pred vrati

Začetek poletja in toplejše vreme prinašata obilo priložnosti za vzdrževalna dela na prostem. Vendar pa vam priporočamo, da najprej poskrbite za nekaj drobnih opravil, ki bodo koristna za dobro delovanje vaših naprav ter poskrbela za udobje in varnost v hiši.
Poletje pred vrati
  
Očistite žlebove
Izkoristite suho vreme, da  žlebove očistite listov, iglic in drugih ostankov, saj bodo žlebovi tako lahko učinkovito lovili deževnico in vaš dom obvarovali pred gnilobo in plesnijo. Priporočljivo je, da to storite večkrat letno. Žlebove lahko očistite z vrtno lopatico, nato z rokavicami ročno odstranite preostanek navlake ter jih zdrgnete z nekovinsko ščetko. Za konec pa v žlebove usmerite curek vode, da jih popolnoma očistite, ter preverite, ali voda res učinkovito teče stran od kleti in temeljev.
 
Poskrbite za vrtno kosilnico
Če je v vrtni kosilnici ostalo gorivo iz pretekle jeseni, izpraznite rezervoar, preden dodate sveže gorivo, saj to postane staro že po enem mesecu. Lahko pa preprosto pustite kosilnico v teku, dokler se rezervoar ne izprazni (še bolje je, če to storite že jeseni, ko pred začetkom zime pospravljate orodje).

backyard garden oasis

 

 


 
Poskrbite, da je kosilnica čista, če želite, da vam bo še leta služila. Izogibajte se košenju mokre trave, saj ta obremenjuje motor. Redno brišite, ščetkajte ali strgajte spodnji del kosilnice, seveda potem, ko ste odstranili motor. Vsako pomlad zamenjajte olje in svečke, zračne filtre pa nadomestite z novimi vsakih nekaj let. Proizvajalci priporočajo menjavo rezil vsako leto, če kosilnico redno uporabljate. Preverite učinkovitost rezil, tako da ste pozorni na pokošeno travo. Če so travne bilke raztrgane, potem so rezila kosilnice topa.
  
Očistite zračnik sušilnega stroja
Najbrž že veste, da morate po vsaki uporabi odstraniti drobne ostanke oblačil iz filtra sušilnega stroja, saj so ti ostanki vnetljivi in lahko privedejo do požara. Vendar pa vzdrževanje vključuje tudi cev, ki odvaja topel in  vlažen zrak iz sušilnega stroja na plano. Uporabite krtačko z dolgim upogljivim ročajem, ki jo najdete v trgovinah z železnino. Z ozko ščetko za čiščenje odtokov očistite tudi odprtino pod filtrom. Kupite krtačko, ki ustreza vrsti filtra vašega sušilnega stroja. Preverite cevi zračnika, ki morajo biti res trdno pritrjene ena na drugo ter na sušilni stroj. Odmaknite sušilni stroj ter s sesalnikom odstranite ostanke, ki so se nabrali pod strojem in okoli njega.
 
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah