Spomladansko čiščenje okrog objekta

Hladni meseci so se poslovili, zamenjala pa jih je bolj barvita in živahna pomlad. Zdaj je čas, da na svojem prebujajočem se dvorišču opravite spomladansko čiščenje. Ni namreč dovolj, da pošteno očistite samo hišo – nekoliko se morate posvetiti tudi njenemu zunanjemu delu.
Spomladansko čiščenje okrog objekta
  
V zimskih mesecih dvorišče za hišo pogosto postane manjše skladišče. Tam odložimo stvari, ki so nam znotraj v napoto, vendar se nam jih ne ljubi pospraviti tja, kamor resnično spadajo. Toda zdaj se ne morete več izgovarjati, da jih na vrtu tako nihče ne bo videl. Pospravite vse, kar ne spada tja.

Počistite suho listje
Spomladansko čiščenje začnite tako, da najprej pograbite trato. Odstranite vse listje in vejice ter novim rastlinam omogočite, da lahko pokukajo na plano. Po grabljenju boste lahko tudi ocenili, ali je zima na dvorišču naredila škodo, ki bi jo bilo treba popraviti. Nato dobro očistite tudi žlebove, kjer se je prav tako verjetno nabralo suho listje ali vejevje.

Prezračite trato
Poskrbite, da bo tudi vaša zelenica dobila nekaj svežega zraka. Vzemite vile in jo na več mestih prebodite. Tako boste globoko v notranjost spustili svež in čist zrak, korenine pa bodo lahko spet zadihale. Zelenico nato še poškropite in pognojite.
travna rusa

Uničite plevel
Zdaj je tudi čas, da uničite ves plevel, ki se je morda nabral. Tako ga boste namreč uničili, preden se s prebujanjem pomladi dokončno razbohoti in razvije svojo dobro organizirano mrežo. Tako boste lahko brez skrbi zasadili tudi svoj vrt.

Preverite vrtno orodje
Nekaj minut si vzemite še, da preverite, ali je vse vaše vrtno orodje v dobrem stanju. Morda je treba katerega popraviti, naoljiti ali zamenjati.
kosilnica vid


vir: homedit.com
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...