Urejanje vrta v aprilu

V aprilu vas na vrtu čaka precej dela, predvsem urejanja vrta in sajenja rastlin, za katere je april skrajni čas, če želite, da vam dobro uspevajo.
Urejanje vrta v aprilu
  
 
 • Odstranite odmrle rastline:
  Aprila ni več pričakovati zmrzali, zato lahko počasi odstranite rastline, ki niso preživele preteklih zmrzali in tako poskrbite, da ne bodo ovirale rastlin, ki so preživele mraz.
 • Lotite se plevela:
  V aprilu začne poleg okrasnih rastlin uspevati tudi plevel in če se ga želite znebiti, vam svetujemo, da se ga lotite že sedaj. Odstranjevanje plevela se je potrebno lotevati v rednih intervalih, saj se bo drugače preveč »razpasel« po vašem vrtu in oviral rast ostalih rastlin.
 • Namestite podpore za rastline:
  Če imate v vrtu visoko rastoče rastline je april primeren čas, da jim namestite opore. Če boste s tem predolgo odlašali, bodo rastline previsoke in bodo njihova stebla, kljub prepozno nameščeni opori, deformirana.
 • Sajenje v aprilu:
  Mesec april je čas za sajenje vseh čebulnic, ki cvetijo poleti. V primeru slabega oziroma hladnega vremena počakajte s sajenjem do sredine aprila.
 • Obrezovanje in košnja:
  Mesec april je tudi čas za obrezovanje grmovnic in prvo košnjo. S košnjo počakajte, dokler trava ne bo dovolj visoka. Svetujemo vam, da se košnje lotite v drugi polovici meseca. Za obrezovanja grmovnic pa je zdaj skrajni čas, saj boste drugače prepozni.

  
Nekaj koristnih nasvetov, ki odo koristili vašim rastlinam

 • Prepustnost zemlje:
  Zaradi učinkov zime so vaša tla verjetno zbita in manj prepustna za vodo in zrak. To težavo lahko zelo enostavno rešite tako, da v zemljo pomešate pesek. Večji kot bodo kamenčki, bolj bodo tla prepustna in bolj bodo vaše rastline uspevale.
 • Prekrijte vrt z kosi lubja ali kamenjem:
  Na ta način boste zavrli rast plevela, poleg tega pa boste zmanjšali izhlapevanje vode. Zastiranje tal se odlično obnese predvsem v poletnih mesecih, saj potrebujete za vzdrževanje vrta manj vode, dobro pa je, da z delom začnete že v aprilu.
    
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...