Kratkočasno barvanje kamnov za lepši vrt ali ograjo

Kot kaže, bo april vsej prej kot naklonjen vrtičkarjem, ki že nestrpno čakajo vreme, ki jim bo omogočilo brezskrbno vrtnarjenje.
Kratkočasno barvanje kamnov za lepši vrt ali ograjo
  
Zakaj se ne bi med čakanjem na prijetne spomladanske temperature kratkočasili in zabavali z barvanjem kamnov, ki bodo popestrili travo, vrtne kotičke ali ograjo.

Pa ne, da je z vrtnimi palčki kaj narobe … Morda le malo spremembe in umetniškega izziva za vas in vašo družino. Tokrat smo idejo o popestritvi domačega vrta dobili pred ljubljanskim vrtcem Mladi rod, enota Čira Čara. Vzgojiteljice so skupaj s svojimi varovanci na prav zanimiv način popestrile gredice s spomladanskimi čebulicami. Ogromen hrošč, črni muci in okraski na ograji so ideja, ki jo lahko doma, skupaj s svojimi otroki ali pa sami, ponovite, morda celo nadgradite.
  
Če ne veste, kaj bi naslikali na kamne, jih samo dobro poglejte in verjemite – sami vam bodo zelo hitro povedali, v kaj se želijo spremeniti. Če jim ne znate prisluhniti, se prepustite domišljiji najmlajših članov družine. Na kamen lahko narišete razne pisane vzorce, mavrico ali kakšno žival ali predmet. Kar koli, gotovo bo zanimivo.

Morda nasvet glede izbire barve. Zagotovo se bodo najbolje obnesle akrilne barve. So obstojne, se hitro sušijo, redčimo pa jih kar z vodo. Barve so odporne proti svetlobi in so primerne za katero koli površino kamna. Bolj zahtevne so oljne barve, ki jih moramo redčiti s terpentinom in so zato neprimerne za otroke. Še najmanj dela boste imeli, če boste otrokom prepustili barvanje kamnov s pastelnimi barvami ali voščenkami.
   
Pri iskanju idej in rešitev si lahko pomagate z nasveti in idejami za vaš lepši vrt.
 
vir: mojdom.dnevnik.si
 
 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah