Spomladanska opravila v stavbah

Začetek pomladi je idealen čas za temeljit pregled celega doma, od znotraj in zunaj. Zdaj je čas, da najdete morebitne težave, ki so se pojavile čez zimo, in jih s prenovo odpravite še pred aprilskim dežjem, ki lahko stanje le poslabša.
Spomladanska opravila v stavbah
   

Zamenjajte poškodovana okna in jih dobro zatesnite. Iz žlebov in odtočnih kanalov odstranite listje in drugo odvečno navlako ter sprostite odtekanje deževnice stran od hiše.
 
Klimatske naprave pred prvo uporabo očistite
Klimatske naprave so še posebno ugodno bivališče za bakterije in pršice. Preden klimo v novi sezoni prvič vključite, je ne pozabite očistiti in zamenjati filtrov - to delo lahko zaupate tudi strokovnjaku. Pomlad je odličen čas za namestitev digitalnih urnih termostatov, ki regulirajo temperaturo glede na časovni razmik po vaši izbiri. Tako boste manj uporabljali klimatsko napravo in prihranili pri električni energiji.
 
Voda naj bo le tam, kjer jo potrebujete
Poskrbite, da boste imeli pripravljeno črpalko za vodo, če pride do močnejšega deževja, ki bi vam utegnilo poplaviti klet. Z vodno črpalko odstranite vodo iz kletnih prostorov in okoli hiše. Če imate dimne detektorje, jim zamenjajte baterije in jih testirajte s pritiskom na sprožilni gumb.  
Očistite verando. Če imate škropilnike za zalivanje zelenice, preverite, ali pravilno delujejo. Pazite, da ne škropijo po hiši in drugih vrtnih objektih.
 
Previdno pri kaminih na plin
Počasi lahko zaprete kurilne peči in kamine, saj jih verjetno ne boste več potrebovali. Pri pečeh je običajno treba zamenjati stare filtre; preden namestite nove, pa predel dobro očistite. Kamine na les je treba dobro očistiti pepela in zapreti dušilno loputo. Odprt kamin zaščitite z dobro prilegajočimi se steklenimi vratci. Bolj previdni morate biti pri kaminih na plin, saj proizvajajo ogljikov monoksid, zato lopute ne smete nikoli do konca zapreti, ampak jo pustite priprto.

built in fireplaces design ideas 588x440

vir: www.enterprisenews.com

 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti