Preprečite padce

Stara, visoka stavba (na primer stanovanja), kjer poteka obnova. Delavci odstranjujejo star les in omet ter obnavljajo površine z novimi materiali.
Preprečite padce
     
   
Napačno
Gradbeni delavec, ki sodeluje pri projektu obnove, dela v zgornjem nadstropju stavbe. Tla so zelo razmetana - pokrita z ostanki, materiali in opremo. Moški nosi velik paket lesenih panelov (2,4 m x 1,2 m), vendar ne vidi dobro, kje hodi, in pade skozi luknjo na vrhu stopnišča.
  
  
 
Pravilno
Gradbeni delavec, ki sodeluje pri projektu obnove, dela v zgornjem nadstropju stavbe. Delovno območje je urejeno in tla so brez navlake (smeti). Dva moška nosita velik paket lesenih panelov (2,4 m x 1,2 m) Odprto stopnišče je zavarovano z varovalno ograjo, ki preprečuje padec.
  
Težava
Obnova – sanacija starih stavb - je eno najnevarnejših področij v gradbenem sektorju. V Združenem kraljestvu je skoraj polovica delavcev, ki umrejo na gradbiščih, sodelovala pri obnovi, in število smrti na gradbiščih se je med letoma 2007 in 2008 povečalo za 61 %. Delo na višini je posebna nevarnost, saj so padci čez nezavarovane robove pogost vzrok za hude nesreče in smrtne primere.
     
Rešitev
Delovna mesta, kjer delo poteka na višini, morajo biti opredeljena in ustrezno načrtovana, da se zagotovi vzpostavitev ustreznih preventivnih ukrepov. Takšna mesta morajo biti dobro organizirana, da se preprečijo spotiki in padci. Na poteh dostopa in stopnicah ne sme biti ovir. Na delovnih območjih ne sme biti nepotrebnih materialov in odpadkov. Delavci morajo poznati ukrepe za nadzor tveganj.


vir: Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu
  
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!