Blažilne talne obloge

Talne obloge za zmanjševanje utrujenosti so izdelane z namenom blaženja fizičnih obremenitev, ki so posledica celodnevnega dela stoje.
Blažilne talne obloge
  
Posebna zgradba oblog zagotavlja dolgotrajen blažilen učinek tudi v najzahtevnejših industrijskih pogojih.
  
Pri delu v stoječi drži je potrebno dovolj stabilnosti, ki spodbuja manjše spremembe v drži in pospeši obtok krvi v mišicah, ki jih uporabljamo pri delu. Vendar pa ta stabilnost ne sme biti slaba, saj bi tako spodbudila preveliko mišično aktivnost, kar bi vodilo v pospešeno utrujenost. Prenizek nivo stabilnosti, ki ga povzročajo premehke talne obloge, poveča tveganje za izgubo ravnotežja, poleg tega pa ima slab učinek na celotno držo telesa. Visok nivo stabilnosti pa po drugi strani ponujajo pretrde talne obloge. Preveč stabilnosti povzroča dodatno aktivnost mišic, ko se telo trudi obdržati ravnotežje, to pa pospešuje utrujenost. Slabša drža lahko vodi v povečanje tveganja za zdrse, padce in druge nesreče na delovnem mestu, saj so delavci utrujeni ali se ne počutijo dobro.
 
Premehke in pretrde talne obloge ne spodbujajo subtilne aktivnosti mišic in dobrega krvnega obtoka, kar bi omogočalo mišicam dobro oskrbo s hranilnimi snovmi in optimalen sistem odstranjevanja odvečnih snovi. Pretrde talne obloge lahko ustvarijo pritiska na točke v stopalu, kar vodi v neudobje in preobremenjenost nekaterih mišic. Idealen nivo stabilnosti je odločilnega pomena in deluje v povezavi z optimalno zgoščenostjo.
  

LARS d.o.o. - talne obloge

Salon talnih oblog Veleprodaja: dekorativne vinilne talne obloge Karndean (Lightline, Conceptline, Projectline, Pure Wood), tehnične vinilne talne obloge Polyflor, zaključne kotne letve Döllken

več

 

3M (East) AG Podružnica v Ljubljani

proizvajalec talnih oblog in folij za steklo

več

 
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad