Varnost

Varnost
Skrb za lastno zdravje in varnost naj bi bila na prvem mestu tako na gradbiščih, delovnih mestih kot doma.
V rubriki vam predstavljamo med drugim tudi delo varnostnega inženirja, ki glede na potrebe izdela varnostni načrt gradnje (potreben za večja gradbišča), ...
Med vsebinami boste zasledili tudi vzorec oz. osnutek varnostnega načrta ter vprašalnik, da boste lahko na preprost način preverili, če delate v skladu s pravili varnosti in zdravja pri delu.
  
Seveda pa gradnja ni vse - za varnost je potrebno poskrbeti tudi kasneje - sprehodite se skozi vsebine in se pustite podučiti.
 
Nekaj za v razmislek:
Preden vzamete v roko zidarsko žlico ali lopato, morate vedeti, da veljajo za vsa gradbena dela - in teh ni malo - zakoni, predpisi, odredbe in razni pravilniki. Prihranili si boste veliko jeze, če se o tem pozanimate pred pričetkom dela.  
Vsakdo pozna nevarnosti pri delu z domačimi stroji, krožnimi žagami in drugimi mehanskimi in električnimi napravami. Neprevidnost in lahkomiselnost sta največja sovražnika pri delu. Tudi na še tako majhnem gradbišču, kot je vaša kopalnica ali dnevna soba, prežijo številne nevarnosti. Najvažnejše pravilo, da se teh nevarnosti ognemo, je: red na gradbišču!  
Na razmetanih deskah se spotikajo sosedje, mimoidoči in predvsem otroci. Navacite se, da ne puščate kar tako desk, v katerih so žeblji. Najbolje je, da žeblje takoj izpulite.
Električno napeljavo položite tako, da izključite vse možne nesreče. Kabli, posebno pa vtičnice, ne smejo priti v dotik z vodo.
    

GP KOPER, gradbeno poslovanje, Gorazd Sivka s.p.

Organiziramo in vodimo gradbene projekte od "ideje do odeje". Za vas urejamo postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja, organiziramo dela, nadziramo, svetujemo pri iozbiri materialov, izdelujemo popise del, ... Oglasite se nam!

več

 

A DESIGN - celovite poslovne rešitve

Ukvarjamo se z veleprodajo opreme za zaščito pri delu, ponujamo delovna oblačila, zaščitne čevlje, rokavice in vse za zaščito vida, sluha, dihal in glave.

več

 

LARS d.o.o. - talne obloge

Salon talnih oblog Veleprodaja: dekorativne vinilne talne obloge Karndean (Lightline, Conceptline, Projectline, Pure Wood), tehnične vinilne talne obloge Polyflor, zaključne kotne letve Döllken

več

 

Folija za steklarstvo Andrej Dolenc s.p.

Montiramo in prodajamo varnostne, protisončne in matirane-dekorativne folije Madico na steklene površine.

več

 

3M (East) AG Podružnica v Ljubljani

proizvajalec talnih oblog in folij za steklo

več