Sobica za hčerko, ...

Bralka P. P. iz Ljubljane bi rada dokaj veliko spalnico preuredila v dve manjši sobi. Ena bo za šestletno hčerko, ki bo šla jeseni v šolo, v drugi pa bi bila spalnica, v kateri bo nekaj mesecev spal tudi dojenček, ki je že na poti. [Delo in dom]
Sobica za hčerko, ...
 
Dekličina sobica naj bo živahnih barv, z nekoliko privzdignjenim ležiščem in toboganom ter z obveznimi garderobnimi omarami in pisalno mizico. V spalnici naj bo postelja, kakšna garderobna omara, otroška posteljica (120 x 60 cm), previjalna mizica ter odlagalni pult z nekaj predali.
 
 
Sobica za hčerko, spalnica pa za starša in dojenčka
 
  Vsekakor bomo morali najprej vsaki sobi urediti svoj vhod. Najbolj preprosto je, da uredimo majhen predprostor nepravilnih oblik.
  
Prostor lahko razdelimo na več načinov. Da bi bili sobici vsaj približno enako veliki in da bi vsaka dobila »svoje« okno, je po mojem mnenju najboljša rešitev poševna predelna stena. Približno enako veliki sobici predlagam zato, ker si bosta starša morda čez leto ali dve spalnico uredila v kabinetu ali predelala del dnevne sobe, sedanjo spalnico pa preuredila v drugo otroško sobo.
 
   
  
Glavnino pohištva, torej garderobne omare in zakonsko posteljo v spalnici (široka je 160 centimetrov) razporedimo ob obstoječih stenah. Uporabimo lahko tudi staro pohištvo, saj ni nobene potrebe, da bi bilo izdelano po meri. Po meri izdelani oziroma vsaj predelani serijski kosi pohištva pa bodo potrebni ob stičišču predelne stene z zunanjo.
  
Mladen Novak, univ. dipl. inž. arh.
vir: Delo in dom, sreda, 25.02.2004
 
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...