Prijeten dom v garsonjeri

Bralec S. B. iz Ljubljane ima približno trideset kvadratnih metrov veliko garsonjero, v kateri bi si rad uredil prijeten dom z ločenim spalnim delom. [Delo in dom]
Prijeten dom v garsonjeri
  
Posteljo, veliko 160 x 220 centimetrov, že ima, preostalo pohištvo pa še namerava kupiti. V kuhinji bi imel majhen jedilni kot (za dve osebi), v dnevnem delu pa kavč s klubsko mizico, omarico za televizor in avdio komponente ter čim več garderobnega prostora.
  
Steno, ki bo spalni del ločevala od dnevnega, postavimo kar na sredino, in sicer tako, da bomo lahko z obeh strani postavili drsna vrata.
Eno garderobno omaro postavimo ob steni levo za vrati, ki vodijo v dnevni del – ta je lahko globoka 60 centimetrov. Nadaljujemo z manj globoko omaro (od 35 do 40 centimetrov), ki pa je že v spalnem delu.
  
 
 
V spalnem delu imamo tako dovolj prostora le za posteljo, ne pa tudi za nočno omarico. Nočno omarico lahko postavimo pri vzglavju ob fiksnem delu panoramske stene – od postelje jo tako sicer ločijo drsna vrata, kar pa ne bi smel biti problem, saj boste – glede na to, da v spalnem delu ni nobenega okna – verjetno spali pri odprtih vratih.
Trosed postavimo s hrbtno stranjo proti predelni steni, zraven postavimo še dva tabureja in klubsko mizico.
Jedilna mizica oziroma pult naj stoji na prehodu med kuhinjo in dnevnim delom. Kuhinjo, ki je sicer v obliki črke L, od dnevnega dela ločimo s kratkim šankom, poleg katerega ne smeta manjkati dva barska stola ...
 
Mladen Novak, univ. dipl. inž. arh.
vir: Delo in dom, sreda, 24.03.2004
  
 
 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ