Varovanje, ko smo doma

Ta oblika varovanja pa je nekoliko zahtevnejše in od uporabnika zahteva več pazljivosti, da po pomoti sam ne sproži alarma.
    

Vemo, da je to za okolico moteče, hkrati pa zmanjšuje učinkovitost sistema. Sosedje več ne reagirajo na sireno, ki se po nepotrebnem pogosto proži.

Že pri namestitvi sistema za javljanje vloma nas serviser, ki sistem programira povpraša, če si tak režim delovanja želimo. Takrat mu moramo povedati kateri del hiše želimo imeti varovan, ko smo doma, v katerem delu pa se bomo ponoči gibali in mora biti nevarovan. Če je hiša na primer v etažah in so v zgornjih etažah spalni prostori je enostavno saj bo ponoči varovana spodnja etaža, klet, garaža in podobno.

Tak režim je, ko imamo prostorsko varovan objekt (z PIR senzorji – javljalniki gibanja), ko pa imamo na vratih in oknih magnetne kontakte lahko imamo varovano zopet vse (enako kot takrat, ko nas ni doma), pogoj je le, da oken nimamo odprtih. Če jih želimo imeti odprte pač uporabimo enak način, kot pri prostorskem varovanju.
  

Varovanje, ko smo doma lahko nadgradimo še s tipkami za klic v sili (lahko so fiksne ali pa brezžične). Le te lahko uporabimo v primeru poskusa vloma, ko vidimo, da se kaj sumljivega dogaja okoli hiše, ni pa še prišlo do vloma, ali pa v primeru, ko na primer starejši ljudje potrebujejo kakršnokoli pomoč.
  

Dodatno varovanje objekta, pa tudi povečanje udobnosti bivanja pa nam prinesejo sistemi video nadzora ter razni domofoni ali video domofoni.   

»Po toči zvoniti je prepozno«, pravi stara modrost. Če pomislimo, da elektronski varnostni sistemi ne varujemo le našega premoženja, ampak tudi naša življenja ugotovimo, da niso več samo modna muha ampak že potreba.

 
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti