Čiščenje tal

Ne glede na to, iz kakšnega materiala so trda tla, se le ta nikoli ne močijo.
Čiščenje tal

  
Čiščenje tal pa se vedno začne s sesanjem ali pometanjem. Najprej poberemo smeti, ki jih sesalec ne more vzeti ali jih ne moremo pospraviti skupaj z ostalimi pometninami.

Potem ko s sesanjem ali pometanjem s tal pobrali smeti, tla obrišemo z vlažno krpo. Čiščenje vedno poteka od manj umazane do bolj umazane površine tal. Običajno je to od notranjosti prostora proti vratom oziroma vhodu.

Za mokro čiščenje tal uporabljamo vodo s čistilom, krpo za brisanje uporabljamo le temeljito ožeto. Tudi vodo s čistilom zamenjamo, takoj ko se zamaže.

Vsega s tal se pa vendarle ne da očistiti z metlo, sesalcem ali krpo, žvečilni gumiji in madeži zahtevajo ročno odstanjevanje. Žvečilne gumije odstranimo z lopatico, črte od čevljev ročno zdrgnemo s krpo.

Čiščenje kamnitih in lesenih tal.
Posebno obdelavo zahtevajo kamnita tla, kot so marmor in granit. Za čiščenje le teh uporabljamo impregnirane krpice za enkratno uporabo in z antistatičnim učinkom. Lesenih tal, kot sta parket in laminat, ne pomivamo. Lesena tla prav tako brišemo z impregniranimi krpicami. Impregnirane krpice za enkratno uporabo so napojene z različnimi impregnacijskimi sredstvi.

Čiščenje tekstilnih oblog – preproge in tekači.
Za čiščenje tekstilnih oblog je potrebno vsakodnevno sesanje. Ko so tla posesana, prostor še odišavimo. Na tekstilnih oblogah pogosto ostajajo madeži. Za madeže organskega izvora zadostuje čiščenje z vodo in čistilom, madeži anorganskega izvora pa zahtevajo specialne odstranjevalce ali topila.
  
vir:  Cleaning d.o.o.

 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah