Sanitarna keramika

Izbirate lahko med modnimi trendi, ki narekujejo sodobnim kopalnicam sanitarno keramiko preprostih in čistih linij, ki imajo s svojo obliko poleg uporabne funkcije tudi dekorativno vlogo. Glede na stil kopalnice se lahko odločite za klasično, rustikalno ali moderno sanitarno keramiko.
Sanitarna keramika
 
V sklopu vsebine vam želimo poleg ponudnikov, vpisanih v naše sezname, predstaviti na kratko tudi vse tri pomembnejše kopalniške elemente, ki jih v vsaki (veliki ali majhni) kopalnici potrebujemo.
 
Umivalnik
Osrednji element kopalnice, ki je lahko samostoječ, vgraden ali v sklopu omarice. Umivalnike pa ločimo tudi po materialu, in sicer obstajajo klasični keramični umivalniki, ki seveda prevladujejo, umivalniki iz umetnih mas, na primer akrilni, iz umetnega kamna (Corian, Kerrock,..), stekleni, kovinski in leseni. Vsi materiali pa so lahko med seboj tudi kombinirani.
  
V družinah in v ustanovah, kjer se pogosto dogaja, da več oseb naenkrat obišče kopalnico, je smiselno, da če nam to dopušča prostor, namestimo dva ali več umivalnikov. Osna razdalja med dvema umivalnikoma naj znaša vsaj 90 cm (razen, če niso postavljeni pod kotom), tako da se med umivanjem ne bomo zaletavali s komolci. Take, dvojne umivalnike različnih oblik, lahko kupimo tudi v trgovinah. Najpogostejša je zaporedna postavitev dveh umivalnikov, obstajajo pa tudi polkrožni in trikotni, ki segajo v prostor.
 
Potrebno je misliti tudi na naše najmlajše, še predvsem, če je v družini veliko otrok. Smiselno je, da se odločite za manjši umivalnik, ki je postavljen niže, tako da je enostavno dosegljiv za otroke. Optimalna višina umivalnika je 5 do 10 cm pod skrčenim komolcem uporabnika. Niže kot je postavljen umivalnik, manj vode steče s komolcev na tla, saj se bomo bolj sklonili. Primerna višina umivalnika za ženske je okoli 85 cm, medtem ko je za moške okoli 90 cm.
 
Stranišče
je nepogrešljiv element v vsakem stanovanju. Največkrat se sestoji se iz straniščne školjke in kotlička za vodo. Kotliček za vodo, za strniščno školjko je lahko obešen pod stropom, nizko postavljen za školjko ali vgrajen – podometni. Prednost nizkih in vgrajenih izplakovalnikov je, da so tišji in primerni tudi za stranišča pod oknom ali pod nižjim poševnim stropom. Prednost vzidanega kotlička je tudi lažje čiščenje.
 
Bide
Uporabljamo ga za umivanje intimnih delov telesa in nog. Kadar je kopalnica dovolj velika je priporočljivo, da bide in stranišče ločimo z nizko ali visoko predelno steno. Stranišče in bide naj bosta oddaljena vsaj 30 cm od stene in eden od drugega.
 
Ne prezrite:
Straniščna školjka, bide in umivalnik so lahko pritrjeni na steno ali stojijo na tleh. Prednost na steno fiksirane sanitarne keramike je lažje čiščenje tal. Lažje očistimo tudi sanitarne elemente, ki nimajo vidnih cevi.
 
   

Adria 1 2 3 d.o.o.

Zelo ugodna ponudba Granita, Marmorja, Dekorativnega kamna, ter kopalniškega pohištva.

več

 

Janzovnik Suzana Strozer s.p.

Opravljamo zaključna gradbena dela: fasaderstvo, keramičarstvo, slikopleskarstvo, montaža mavčnih plošč, ...

več

 

DOM trade d.o.o., Žabnica

Gradbeni materiali za gradnjo od temeljev do strehe in obnovo vašega doma.

več

 

DOLNOV, d.o.o. Kranj

Zastopamo in prodajamo izdelke domačih in tujih proizvajalcev keramičnih ploščic in kopalniškega pohištva. Dolnov inženiring prevzame celotno svetovanje in izvajanje keramičnih in vodovodnih instalacij.

več

 

ASPA TRADE d.o.o.

Trgovina z gradbenim materialom, lesom, sanitarno opremo, kemičnimi in kovinskimi izdelki ter inštalacijskim materialom, stavbnim pohištvom.

več

 
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah