Klime

Idealna temperatura v bivalnih in pisarniških prostorih se giblje okrog 20°C, v proizvodnih prostorih pa okrog 18°C. Zakaj si ne bi idealnih pogojev ustvarili tudi vi?
Klime

Termično udobje ima za človeka zelo velik pomen. Odvisno je od: temperature zraka, -premikanja zraka in vlažnosti zraka.

Zaradi slabega zraka in vročine se splošna storilnost zmanjša za ca 30%, produktivnost se pri 24°C zmanjša že za 10%, nevarnost nesreč pri delu pa se poveča za ca 23%.

Tako kot je za doseganje idealnih termičnih pogojev pozimi neobhodno gretje prostorov , postaja poleti neobhodno hlajenje. Vsako odstopanje od idelanih termičnih pogojev pomeni poslabšanje termičnega udobja, kar vpliva na splošno telesno počutje in zmanjšanje telesnih in psihičnih sposobnosti.

Posebno je termično udobje pomembno za pisarniške delavce, delavce v proizvodnji, šolarje in dijake, bolnike in starejše ljudi. Dober dan se po jutru vidi in vsi vemo, da se dan ne začne dobro, če nismo dobro spali. Ker spimo v pregretih prostorih, se zjutraj zbudimo utrujeni in nejevoljni in največkrat se utrujenost zaradi vročine vleče čez cel dan, tako v službi, kot doma. Človeško telo se proti vročini bori z znojenjem, razmerje znojenja je odvisno od vlažnosti okolja. Če je atmosfera vlažna se znojenje upočasni in zmanjša se naravni učinek hlajenja. Ravnovesje se lahko zopet vzpostavi, le ko okolica vsrka zadostne količine vlage in toplote.

Tehnološki napredek je omogočil razvoj posebnih sredstev in klimatskih naprav, ki absorbirajo toploto in vlago, tako da termično udobje več ni nedosegljiva želja. Klimatske naprave postajajo nepogrešljiv del vsakega prostora, ravno zaradi želje po napredku in doseganju vedno boljših življenskih pogojev in rezultatov. Klimatske naprave so osnovni del opreme prostorov v krajih z dolgimi in vročimi poletnimi sezonami in milimi zimami.

Nujna je njihova uporaba v prostorih, kjer se zbira veliko ljudi in v prostorih z opremo, ki lahko obratuje le pod idealnimi termičnimi pogoji (računalniški centri, laboratoriji, operacijske sobe). Marsikateri prostor se lahko greje in hladi le s klimatsko napravo, kar pomeni enostavno upravljanje in velik prihranek.

vir: Vitanest

BOSSPLAST d.o.o.

Bossplast ni samo zastopnik za izolacije, klimatizacijo in prezračevanje ampak nudi celovito svetovanje na področju ogrevanja/ hlajenja in prezračevanja zahtevnejših objektov in tudi preprostejših stanovanjskih stavb.

več

 

Fonex Laharnar d.o.o.

Dobava in montaža klimatskih naprav Toshiba, Mitsubishi in Panasonic.

več

 

RE-MI d.o.o.

Projektiranje in prodaja prezračevalnih naprav FRESH. Projekt predloga prezračevanja izdelamo BREZPLAČNO.

več

 

CT - Cevna tehnika d.o.o.

Podjetje za trgovino, proizvodnjo in storitve, nadaljuje tradicijo in se ukvarja s prodajo, dobavo ter montažo gibljivih industrijskih in predizoliranih cevi. Ves čas stremimo k napredku, zato svoj prodajni program neprestano dopolnjujemo in širimo. Kljub vsemu pa smo ostali specializirani izključno za področje cevne tehnike.

več

 
 
 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad