Otroške sobe

Predno se lotimo opremljanja (načrtovanja) otroške sobe, se je potrebno osvoboditi še ene iluizije, ki si jo delajo starši: če ima otrok svojo sobo, se bo v njej tudi igral.
Otroške sobe
  
Glede na poročanje mam z večjimi otroki, to nikako ne drži. Otroci se ne bodo igrali sami v svoji sobi (ki je, na primer, eno nadstropje višje in je z več vrati ločena od prostorov, kjer se zadržujejo drugi člani družine), ker jih je strah, ker želijo biti v centru dogajanja, ker potrebujejo mamo in očeta (pozornost). Otroško sobo kot igralnico začnejo uporabljati šele v puberteti, pa še to bolj za to, da bi se lahko zaprli v svoj svet in poniknili v samopomilovanju.

Tudi domače naloge manjši otroci najraje delajo za jedilno mizo, kjer jih cvrenje čebule in glasno delovanje pomivalnega stroja prav nič ne moti. Vse to je potrebno upoštevati pri načrtovanju velikosti otroške sobe (da ne bo prevelika, ker se otrok tam ne bo dolgo igral) in se odločiti za posebno igralno sobo v bližini kuhinje, če nas razmetane igrače v dnevni sobi tako motijo. Igralna soba je lahko hkrati utiliti ali pa postane kasneje idealno pribežališče za utrujeno mamo, ki ponavadi v hiši ne dobi svojega prostora.

Izkoristimo dobre vplive, slabe pa poskusimo čim bolj zakriti oziroma izboljšati. Otrok se bo v takšnih razmerah bolje počutil, lažje bo razvijal svoje talente, imel bo občutek, da je razumljen in zaželjen (kar bi morala biti, po mojem mnenju, glavna naloga staršev pri vzgoji otrok) in ne nazadnje, bo bolj zdrav. Otroci na različne vplive iz okolice hitreje reagirajo kot odrasli. Že sprememba barve posteljine, premestitev lončnice, drugače obrnjena pisalna miza in zamenjava posterjev lahko naredijo prave čudeže. Pri opremljanju otroške sobe moramo zato opazovati iz otroške perspektive, tako pri energijskih vplivih, kot tudi glede opreme (moj nasvet: počepnemo in opazujemo situacijo).
 
Težavam pri opremljanju otroške sobe bomo veliko lažje kos, če otrokom damo nekaj besede pri izbiri barv, tkanin za zavese in posteljnino in če jim dovolimo soodločati pri nakupu talne obloge ali preprog. Če torej prisluhnemo njihovim prej morda skritim željam, bomo zlahka dobili celo zalogo svežih in nenavadnih idej , s tem pa sebi olajšali delo in razmišljanje. Otrok pa bo vsekakor razvil bolj ljubeč in odgovoren odnos do svojega prostorčka in zasebnosti.
 
Načrtujmo z feng shujem
  • najprej določimo, kakšen je značaj otroka glede na yin ali yang, lahko pa vam svetovalec za feng shui izdela otrokov horoskop in bolj natančno svetuje. Za bolj iznadljive so na internetu na voljo enostavni programi za izračun osnovnega kitajskega horoksopa.
  • nato analiziramo tloris sobe, poiščemo pomanjkljivosti (vogale, nepravilne oblike tlorisa, dimnike, neustrezna razporeditev oken in vrat) in najdemo rešitve (vogale zakrijemo, na energijski prepih postavimo ovire, nepravilne oblike sobe »popravimo« s tepihi).
  • Najdemo idealno mesto za posteljo in pisalno mizo. Izberemo ustrezno barvo za stene, tla, pohištvo in ostalo opremo. Če nimamo horoskopa, si pomagamo z yinom in yangom (rdeča, rumena, oranžna barva je bolj yang kot modra, zelena, siva, bela).
  • z izbranimi in premišljeno postavljenimi dodatki postavimo piko na i.

 
vir: fengshui-akademija.com

ATRIUM NOVI INTERIERI d.o.o.

Pohištvo po meri za stanovanjske in poslovne prostore.

več

 

BREST POHIŠTVO d.o.o.

Furnirano pohištvo in pohištvo iz masivnega lesa. Proizvodnja in trženje pohištva za poslovne in prodajne prostore

več

 

Aksiom

Izdelujemo in prodajamo zelo kvalitetna lesena otroška igrala.

več

 

Mizarstvo Sobočan

vrhunski izdelki kot so kuhinje, vrata, različne vrste omar, spalnice za odrasle, otroke in mladino, dnevne sobe, kopalnice in drugo pohištvo.

več

 

ERGOLES d.o.o.

Proizvodnja in prodaja pisarniških stolov. Razvijamo kreativne rešitve za udobno sedenje, stremimo k tehnološkemu napredku ter iskanju oblik, ki zadovoljujejo potrebe poslovnih ljudi.

več

 

ES d.o.o.

Trgovina na drobno s pohištvom, svetili in drugimi predmeti za gospodinjstvo.

več

 

ARREDA INTERIER d.o.o.

Celotni inženiring, projektiranje notranje opreme stanovanjskih, poslovnih in javnih prostorov. Sodelujemo s številnimi proizvajalci notranje opreme priznanih tujih blagovnih znamk.

več

 

Mizarstvo Primož Artač s.p.

Izdelava notranjega pohištva po meri - izdelava kuhinj, dnevnih sob, spalnic, otroških sob, predsob,kopalnic, pisarn, ipd.

več

 

Mizarstvo Bečaj s.p.

proizvodnja pohištva po naročilu: - jedilniške garniture - kuhinje - oprema bivalnih ter poslovnih prostorov

več

 

BOLTON d.o.o.

Uvoz, veleprodaja, maloprodaja pohištva; oprema objektov

več

 

BODOčNOST MARIBOR d.o.o. mizarstvo

Pohištvo, stilno, proizvodnja. Maloserijska proizvodnja masivnega pohištva iz smrekovega lesa za opremo stanovanj, vikendov, gostinskih lokalov, ...

več

 

ELEMENT-ARE d.o.o.

Kuhinje in pohištvo za dom.

več

 

ALPLES, d.d., Železniki

Proizvodni program: pohištvo za opremo predsob, dnevnih sob, garderob, spalnic, otroških, mladinskih in samskih sob. Naši programi so: NOTA-predsobe, DIVA, TREND, REGINA-dnevne sobe, HARMONIJA IN BALADA-garderobne omare in spalnice, TEMPO X-mladinske in otroške sobe.

več

 

Biparket d.o.o.

Prodaja klasičnih parketov, kmečkih podov, gotovih dvo- in troslojnih parketov

več

 

GRčA, montažno mizarstvo

Tomaž Žumer s.p. - izdelujemo razne izdelke iz lesa za vaš dom: balkonske ograje, lesene opaže zunaj in znotraj, različno pohištvo, lesene terase, ...

več

 

BELI GABER d.o.o.

Proizvodnja pohištva

več

 

DAMLES D.O.O.

Izdelovanje pohištva po meri, bela tehnika,...

več