Zamuda pri izvedbi del

Spoštovani, z drugopogodbeno stranko smo sklenili pogodbo z rokom 30.04.2008. Ker smo imeli v aprilu priznanih s strani nadzora 20 deževnih dni, nas zanima ali imamo zakonsko pravico podaljšanja roka za 20 dni in v katerih Zakonih, predpisih je navedena dikcija, ki nam (če nam) to omogoča. Hvala lepa.
Zamuda pri izvedbi del
  
V kolikor je bilo teh 20 dni dela nezmožnih, imate vso pravico zaprositi naročnika za podaljšanje roka - in seveda ustrezno skleniti aneks.
 
Drugače pa o rokih za izvedbo govorijo Posebne gradbene uzance v svojem 6. poglavju (ki je dosegljiv tukaj) in ki govori o dejavnikih, ki takoj podaljšajo rok.
 
Ne pozabite na 44. člen Posebnih gradbenih uzanc ki pravi:
Zahtevo za podaljšanje roka mora izvajalec predložiti naročniku brž ko zve za vzrok, zaradi katerega se lahko rok podaljša.
  
 
Vprašanje poslal: Andrej
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...