Zamuda pri izvedbi del

Spoštovani, z drugopogodbeno stranko smo sklenili pogodbo z rokom 30.04.2008. Ker smo imeli v aprilu priznanih s strani nadzora 20 deževnih dni, nas zanima ali imamo zakonsko pravico podaljšanja roka za 20 dni in v katerih Zakonih, predpisih je navedena dikcija, ki nam (če nam) to omogoča. Hvala lepa.
Zamuda pri izvedbi del
  
V kolikor je bilo teh 20 dni dela nezmožnih, imate vso pravico zaprositi naročnika za podaljšanje roka - in seveda ustrezno skleniti aneks.
 
Drugače pa o rokih za izvedbo govorijo Posebne gradbene uzance v svojem 6. poglavju (ki je dosegljiv tukaj) in ki govori o dejavnikih, ki takoj podaljšajo rok.
 
Ne pozabite na 44. člen Posebnih gradbenih uzanc ki pravi:
Zahtevo za podaljšanje roka mora izvajalec predložiti naročniku brž ko zve za vzrok, zaradi katerega se lahko rok podaljša.
  
 
Vprašanje poslal: Andrej
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas