Vpis etažne lastnine in atrij

Pred enim letom sem kupil stanovanje v večstanovanjski hiši. V kupoprodajni pogodbi je tudi atrij, katerega sem plačal. Sedaj nameravamo izvesti etažno lastninjenje, kjer bi moral jaz biti vpisan v zemljiško knjigo kot lastnik stanovanja in tudi atrija. Vendar so mi ljudje ki to delajo za nas rekli, da se zemljišče ne da vpisati v zemljiško knjigo ampak mora ostati kot skupna lastnina. ali to drži?
 
Atrij objekta je gotovo ograjen in kot tak spada k stanovanju (predvidevamo). V kolikor je temu tako, potem je potrebno v elaboratu etažne lastnine vaš atrij opredeliti kot del objekta in ga pripisati k vašemu stanovanju.
 
Kajti atrij boste v primeru prodaje prodajali skupaj s stanovanjem in ga ne boste zadržali zase oz. dovolili ostalim stanovalcem koriščenje trave, ki jo vi gojite in negujete.
 
 
Vprašanje poslal: jure
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas