Višina ograje na pohodni terasi?

Pozdravljeni,
zanima me, kako visoka mora biti z zakonom določena višina ograje na pohodni terasi v bloku. Naj povem na kratko: blok ima 2 nadstropja, v 1. in 2. nad. je pohodna terasa zaščitena z ograjo, ki pa je nižja. Od spodnjega dela terase do vrha ograje je manj kot 1m. Ker je to odprt blok je to obenem tudi varovalo, zato me zanima katera je določena za višino ograje.

hvala za odgovor. Lp

Višina ograje na pohodni terasi?
 
Zakonodaja, točneje Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj  (Uradni list RS, št. 1/11) pravi:

Stopnišča, balkoni, lože, terase in podobne, nad okolico več kot za 0,48 metra dvignjene površine, so zavarovane z ograjo visoko najmanj en meter. Odprtine v ograji onemogočajo prehod predmetov s premerom več kot 12 centimetrov in vzpenjanje otrok.
 
Vprašanje poslal: B.F.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas