Ureditev

Pozdravljeni. Imam situacijo, za katero še od uradnih oseb ne dobim jasnega odgovora. Kupujem hišo za katero je pridobljeno gradbeno dovoljenje leta 1978 (kopija iz Pokrajinskega arhiva Maribor). Lastnik hiše pa ne razpolaga s projektno dokumentacijo, katera se moram po ZGO hranit, dokler objekt stoji. Za projektno dokumentacijo sem se pozanimala na pristojni upravni enoti, ki je gradbeno dovoljenje izdala, na Pokrajinskem arhivu, pri projektantu, ki je projekt takrat izdelal in projektna dokumentacija več ne obstaja. Ali obstaja kakšna možnost pridobiti obstoječo projektno dokumentacijo? Ali drugače, na kakšen način lahko obnovim oz. ponovno pridobim "izgubljeno" projektno dokumentacijo (možnosti na upravni enoti)? Sedaj tudi ne morem preveriti ali je objekt grajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem. Hiša je vpisana v kataster stavb. Glede na to, da sem tik pred nakupom, prosim za odgovor v čimkrajšem možnem času. Že v naprej se vam zahvaljujem za posredovan odgovor. Lep pozdrav.
Ureditev
  
Vsak projekt je potrebno predložiti tudi soglasodajalcem .... Mogoče pa vsi le niso zavrgli svojih izvodov ....
 
Drugače pa izdelava posnetka obstoječega stanja in primerjava le tega s podatki v zemljiških knjigah.
   
 
Vprašanje poslal: B.V.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas