Streha in gradbeno dovoljenje

Objekt je atrijska pritlična hiša,grajena v"L"z leseno strešno konstrukcijo - enokapnico. Zunanji gabarit 19m x 16m,širina 6.30. Nad daljšim delom 19x16,bi streho sa nirala,ker je popolnoma neuporabno podstrešje.Strešina -enokapnica pada iz 2,80m proti atrijo na 0.70m. Konstrukcijo - leseno bi popolnoma odstranila ,dozidala del v atriju na višino 2,80m in napravila rano streho in tako pridobila normalno stanovanjsko površino.Objekt se vizualno na ulico ne spremeni,pozida se del ,ki gleda v atrij. Ali je potrebno gradbeno dovoljenje,ali je dovolj priglasite?Imam d.o.o. in se ukvarjam večinoma s krovsko-kleparskimi deli,in temu primerno izobrazbo. Hvala za odgovor
Streha in gradbeno dovoljenje
  
Na vprašanja, podobna vašemu smo v preteklosti že odgovarjali. Vsi odgovori na temo strehe so dosegljivi tukaj.
 
Drugače pa, za vzdrževalna (pravilneje investicijsko vzdrževalna) dela - to zamenjava strehe brez spreminjanja oblike, dodajanja oken ali frčad tudi je - ni potrebno pridobivati gradbenega dovoljenja. 
  
Po vašem pisanju sodeč boste s svojim posegom vidno spremenili gabarit in zunanji izgled objekta, za katerega je bilo izdano gradbeno dovoljenje in za takšen poseg  Zakon o graditvi objektov v svojih členih predpisuje pridobitev gradbenega dovoljenja.

   
Več v rubriki gradbeno dovoljenje.
 
Vprašanje poslal: Z.V.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas