Spremememba načrta pri že zgrajenem objektu in ureditev dokumentacije

Pozdravljeni, leta 1998 smo pričeli z gradnjo hiše. Šlo naj bi za precej razvejano hišo. Skico zunanjosti sem arhitektu predložil, glede notranje razporeditve prostorov pa sem popolnoma zaupal arhitektu. Za ta načrt smo pridobili vsa dovoljenja, lokacijsko, gradbeno..., ko pa smo pričeli s količenjem za temelje, smo ugotovili, da gre za zelo majhno hišo, z ne preveč posrečeno razporeditvijo prostorov. Projekt sem pokazal drugemu arhitektu, ki se je nad tem projektom zgozil. Zrisal je nov projekt, z enako zunanjostjo, notranjost pa je bila drugačna. Tudi velikost hiše je povečal. Dejansko smo gradili po novem načrtu in hiša je lepa, a žre me, ker nimam urejene dokumentacije. Lepo prosim, kaj moram storiti, da bo urejeno tudi to? Kako pa je s stroški? Najlepša hvala za odgovor. VV
Spremememba načrta pri že zgrajenem objektu in ureditev dokumentacije
  
Po vseh "črkah zakona" imate črno gradnjo - predvsem zaradi povečanja velikosti hiše, na kar bi vas morala opozoriti že arhitekt in izvajalec.
  
Potrebno bo vložiti za spremembo gradbenega dovoljenja, ker ste pa spreminjali velikost, bo postopek skoraj takšen, kot če bi vlagali na novo.
  
 
Vprašanje poslal: V.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas