Sprememba namembnosti

Pozdravljeni, zanima me ali lahko zaprosim za spremembo namembnosti prostora, ki je sedaj garaža v poslovni prostor. Rad bi odprl trgovino. Zunanji videz prostora se ne bi spremenil, (razen nova vrata in okna). Prostor pa je seveda v naši hiši. Hkrati me zanima kje bi moral urediti vso dokumentacijo in ali bi se na dovoljenje čakalo dolgo časa in kakšni so stroški (vsaj okvirno).
Sprememba namembnosti
  
Sprememba namembnosti mora biti seveda pogojena s prostorskimi plani za vaše okolje - v kolikor je pri vas dovoljena mirna poslovna dejavnost, potem s samo pridobitvijo spremembe na Upravni enoti ne boste imeli velikih težav.
Mora pa prostor zadostovati ustreznim minimalnim pogojem za trgovine (višina stropa, velikost, ...). 
  
V kolikor pa boste npr. menjali lokacijo oken oz. vrat (t.j. naredili nova ne le zamenjali obstoječa), vam pa priporočamo poprejšnjo izdelavo projekta ter kasnejšo vložitev za spremembo gradbenega dovoljenja k obstoječem objektu.
  
 
Vprašanje poslal: Mitja
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas