Sprememba namembnosti

Katera dovoljenja potrbujem pri spremembi namembnosti iz gospodarskega poslopja v stanovanjsko hišo. Na zgradbi, pri kateri bi prišlo do spremembe namembnosti, bi zamenjali streho in zunanje stene povišali za 2 metra. Prosim da mi napišete katere papirje potrebujem. Hvala
Sprememba namembnosti
  
Glede na vaše pisanje potrebujete projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki vam ga bo izdelal izbrani projektant na podlagi lokacijske informacije in pogojev soglasodajalcev.
 
Že za samo spremembo namembnosti potrebujete gradbeno dovoljenje oz. spremembo že obstoječega gradbenega dovoljenja, za dvig objekta pa še toliko bolj.
Tukaj se vam cenovno splača združiti vse skupaj.
 
Ne pozabite pa tudi, da boste za objekt plačali tudi komunalni prispevek, ki vam ga bodo naračunali na občini - ker za gospodarski objekt ni tolikšen kot za stanovanjski - torej boste doplačali samo izračunano razliko.
  
 
Vprašanje poslal: Lidija
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas