sprememba investitorstva v GD

Lep pozdrav! Zanima me informacija kaj potrebujem za spremembo investitorstva na gradbenem dovoljenju. Zadeva je sledeča: - z ženo sva pred poroko (zaradi dolgotrajnosti postopkov) pričela urejat papirologijo za pridobitev GD. Ker še nisva bila poročena ter je bilo celotno zemljišče (npr parcelna št. X) pisano na njena starša. Posledično sta na tem GD navedena kot investitorja onadva. Na pravnomočnem GD je navedena tedanja parcelna številka X ter investitorja – njena starša. - po poroko smo opravili razparcelizacijo parcele X (X številka ne obstaja več) s čimer je nastala parcela Y (od njenih staršev) ter parcela Z (v najini lasti). Novogradnja stoji na parceli Z (ki je najina last). Na tem območju je tudi vrisana novogradnja. Opravila sva prepis parcele pri notaju, kjer je navedeno, da sva midva nosilca GD ter da sva midva nosila vse stroške pridobivanja GD ter da sva pravno formalno lastnika vsega kar se na tej parceli gradi. Plačala sva tudi komunalni prispevek. Vpisana sva tudi v zemljiški knjigi kot lastnika 50-50 % (jaz in žena). Na podlagi prepisa ter zemljiške knjige sva tudi pridobila stanovanjski kredit. - Sedaj bi midva želela samo, da se v GD vpišeta najini imeni kot investitorja in nova parcelna številka. Kaj potrebujeva, da se to uredi ? Hvala za pomoč Miha
sprememba investitorstva v GD
  
S tem ne bi smeli imeti težav.
Na Upravno enoto, kjer so vam izdali dovoljenje na ime tasta in tašče se odpravite z vsemi papirji o spremembi lastništva parcele in vložite zahtevek o spremembi gradbenega dovoljenja - o dopolnitvi gradbenega dovoljenja.
 
Postopek na nekaterih Upravnih enotah izvedejo zelo hitro, saj je potrebno le preveriti lastništvo zemljišča in prevetriti podatke.
 

 
Vprašanje poslal: miha
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas