Sprememba gradbene dokumentacije

Gradbena parcela ima že gradbeno dovoljenje. Vendar mi gradbeni projekt ni všeč, zato bi ob nakupu parcele želela spremeniti in graditi popolnoma drugačno hišo. Ali je potrebno novo gradbeno dovoljenje in ali s tem novim gradbenim projektom samo doplačam razliko med že izdanim gradbenim dovoljenjem in novim spremenjenim. (Izdano gr.dov. je za hišo cca 200 kv.m; sedanja lastnica parcele je že enkrat imela spremembo, ki je izdano gradb.dov. podaljšala do leta 2009. Sedaj pa me prepričuje, da bi jaz ob nakupu parcele in predložitve novega projekta doplačala le razliko med enim in drugim gr. dovoljenjem.) Hvala za odgovor.
Sprememba gradbene dokumentacije
   
Vedno lahko spremenite projekt, vendar bodite pozorni na nekaj podrobnosti:
  • sprememba projekta mora biti v skladu z prostorskimi načrti, lokacijsko informacijo, ...
  • z vsako spremembo pridejo novi stroški - spremembe morate dati ponovno v presojo soglasodajalcem
  •  ...
  
Kar se tiče plačila razlike - doplačali bi samo eventuelno razliko pri komunalnem prispevku, lahjko pa se vam zgodi, da bi na pristojni upravni enoti spremenjen projekt obravnavali kot novega, kar bi vam prineslo kar nekaj več potov.
  
 
Vprašanje poslal: Kranjc Irena
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas