Rušenje ali prodaja?

Na Doljenjskem smo kupili starejšo hišo s pripadajočim zemljiščem. Ker bomo verjetno objekt porušili za nadomestno gradnjo, me zanima ali vseeno potrebujem lokacijsko informacijo in ali lahko v isti informaciji dobim tudi podatke o pripadajočem zemljišču (ali je zazidljivo ali ne)? Hvala.
Rušenje ali prodaja?
 
Najprej naj vas opozorimo, da morate najprej pridobiti lokacijsko informacijo, izdelati projekt, pridobiti gradbeno dovoljenje za nadomestno gradnjo - ŠELE nato lahko obstoječi objekt porušite.
 
Na podlagi obstoječega objekta boste uveljavljali gradnjo nadomestnega objekta, ki pa mora v času pridobivanja gradbenega dovoljenje še stati - ga ne smete porušiti.
 
 
Vprašanje poslal: Jure Rus
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas