Rekonstrukcija lope

Pozdravljeni! Porušil sem lopo v izmeri Cca 50m2, visoka cca 2.70m z namenom, da na istem mestu v enakih izmerah postavim novo, delno zidano delno leseno. Prejšnja je bila dotrajana, večinoma zgrajena iz azbestnih plošč in z azbestno kritino, postavljeno tik ob meji z dvema sosedoma. En sosed ne nasprotuje gradnji, drugi pa je obvestil gradbenega inšpektorja, ki je tudi ustavil gradnjo. Zanima me kakšne pravice ima sosed in kakšne jaz, saj mislim da bi z rekonstrukcijo vsi pridobili. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Rekonstrukcija lope
  
Iz vašega vprašanja sklepamo, da za lopo nimate oz. tudi niste imeli gradbenega dovoljenja. Torej je objekt v bistvu bil (in je zopet) črna gradnja.
 
Torej, pridobiti soglasja, načrt, soglasja sosedov zaradi manjšega odmika od meje kot ga določa zakon (tukaj znate naleteti na težavo), ter pridobiti gradbeno dovoljenje (kar vam gotovo piše v inšpekcijski odločbi).
Šele potem boste lahko ponovno zgradili lopo.
  
 
Vprašanje poslal: B.B.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas