Rekonstrukcija?

Pozdravljeni! Prosim če mi pomagate, kupujem staro hišo, ki potrebuje celotno obnovo. 
Želim si spremeniti razpored in za to je potrebno zrušiti notranje stopnice.  Zanima me na kratko ali rabiš po novem gradbenem zakonu 2020 za narediti novo okno na steni kjer ni okna. Na dveh oknih od 12-ih bi razširili za 80 cm, dva okna pa bi zazidali, vhodnea vrate bi zamaknili za en meter od obstoječe odprtine, zunanje montažne stopnice in leseni nadstrešek velikosti 10 m2 ki se samo naslaja na obstoječo streho? Prosim če mi ogovorite in pomagate ali vse to šteje za rekonstrukcijo in če je potrebno gradbeno dovoljenje?
Rekonstrukcija?
  
Za dela, ki ste jih našteli se po veljavni zakonodaji smatra, da so dela, ki posegajo v nosilno konstrukcijo (porušitev notranjih stopnic, prestavitev odprtin - posledično izdelava novih preklad nad njimi, ...) in zato boste potrebovali izdelavo projektne dokumentacije in pridobiti boste morali gradbeno dovoljenje za preureditev objekta.
  
 
Vprašanje poslal: M.R.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas