Razpršena gradnja - nadomestna gradnja

Sem lastnica stavbnega zemljišča v okviru razpršene gradnje, na katerem že stoji stanovanjska hiša z gospodarskimi objekti, vse iz leta 1960 (to izhaja iz lokacijske informacije). Sedaj bi želela obstojoče objekte porušiti in zgraditi samostojno, montažno hišo. Ali moram hišo zgraditi na istem mestu, kot je sedanja stanovanjska ali lahko tudi drugod na parceli, npr. na mestu kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje. Ali potrebujem novo gradbeno dovoljenje ali lahko nadomestno gradnjo? Kako je z rušitvijo obstoječih objektov?
Razpršena gradnja - nadomestna gradnja
  
Načeloma bi lahko stanovanjsko hišo zgradili na mestu gospodarskega objekta - seveda pa zato potrebujete projekt in gradbeno dovoljenje.
 
Svetujemo vam, da si priskrbite lokacijsko informacijo in in vaši upravni enoti povprašate o tej vaši možnosti.
 
Z rušenjem objektov po ZGO ne morete pričeti brez načrta rušitve in načrta odlaganja odpadkov, zato naj bo odstranitev obeh objektov kar sestavni del projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja za vašo novo hišo.
  
 
Vprašanje poslal: Romana
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas