Prizidek k stanovanjskemu bloku

K stanovanjskemu bloku bi si pet stanovalcev radi zgradili prizidek s katerim bi si vsak stanovalec pridobil 10 kvadratov.Sedaj me pa zanima kakšna dovoljenja še potrebujemo,razen soglasja vseh stanovalcev in kako poteka postopek.
Prizidek k stanovanjskemu bloku
 
Naše mnenje je, da bo postopek malce težji, kot ponavadi.
 
Najprej boste morali preveriti, če vam prostorski načrti dovoljujejo takšno dozidavo (največkrat je % pozidaanosti na posamezni parceli že dosežen), potem boste potrebovali soglasja vseh lastnikov v bloku, naročiti bo potrebno projektno dokumentacijo in vložiti za izdajo gradbenega dovoljenja.
 
V kolikor ne boste imeli nič ovir, boste pred izdajo doplačali komunalni prispevek (zaradi večje koristne površine objekta - doplača se zgolj razlika) in po dobljenem dovoljenju zgradili prizidek.
 
 
Vprašanje poslal: sašo
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas