Prizidek k stanovanjskemu bloku

K stanovanjskemu bloku bi si pet stanovalcev radi zgradili prizidek s katerim bi si vsak stanovalec pridobil 10 kvadratov.Sedaj me pa zanima kakšna dovoljenja še potrebujemo,razen soglasja vseh stanovalcev in kako poteka postopek.
Prizidek k stanovanjskemu bloku
 
Naše mnenje je, da bo postopek malce težji, kot ponavadi.
 
Najprej boste morali preveriti, če vam prostorski načrti dovoljujejo takšno dozidavo (največkrat je % pozidaanosti na posamezni parceli že dosežen), potem boste potrebovali soglasja vseh lastnikov v bloku, naročiti bo potrebno projektno dokumentacijo in vložiti za izdajo gradbenega dovoljenja.
 
V kolikor ne boste imeli nič ovir, boste pred izdajo doplačali komunalni prispevek (zaradi večje koristne površine objekta - doplača se zgolj razlika) in po dobljenem dovoljenju zgradili prizidek.
 
 
Vprašanje poslal: sašo
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...