Prizidek k hiši, ki ima gradbeno dovoljenje iz leta 1977

Imam zgrajeno hišo po gradbenem dovoljenju iz leta 1977. Sedaj pa bi rad dozidal še manjkajočo verando, ki je sicer obdelana v tipskem projektu, vendar je tedaj nisem zgradil. Po končani dozidavi bo hiša še vedno 1m manjsa po dolžini in širini kot je izrisano v tipskem projektu,hkrati pa je drugače orientirana in spremenjena glede postavitve oken in prostorov glede na projekt. Ali potrebujem novo gradbeno dovoljenje za dozidavo verande 2,5 x 5,6 m ali velja staro iz 1977 leta. Uporabnega dovoljenja še nimam.
Prizidek k hiši, ki ima gradbeno dovoljenje iz leta 1977

  
Po vašem pisanju, ste tedaj zgradili "nepopolni" objekt, glede na gradbeno dovoljenje.
 
Teoretično vam gradbeno dovoljenje ne zapade, če ste v zakonsko določenem roku (neveden je tudi na samem gradbenem dovoljenju) pričeli z gradnjo.
 
V vašem primeru gradnje še niste zaključili, zato po naših izkušnjah lahko nadaljujete z gradnjo - dokončanjem objekta po prvotnem gradbenem načrtu.
 
Vsekakor pa bi bilo priporočljivo vas poslati na obisk Upravne enote, da vam točno povedo kako je s tem na območju vaše Upravne enote.
 

 
Vprašanje poslal: urh
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti