Prizidek k hiši, ki ima gradbeno dovoljenje iz leta 1977

Imam zgrajeno hišo po gradbenem dovoljenju iz leta 1977. Sedaj pa bi rad dozidal še manjkajočo verando, ki je sicer obdelana v tipskem projektu, vendar je tedaj nisem zgradil. Po končani dozidavi bo hiša še vedno 1m manjsa po dolžini in širini kot je izrisano v tipskem projektu,hkrati pa je drugače orientirana in spremenjena glede postavitve oken in prostorov glede na projekt. Ali potrebujem novo gradbeno dovoljenje za dozidavo verande 2,5 x 5,6 m ali velja staro iz 1977 leta. Uporabnega dovoljenja še nimam.
Prizidek k hiši, ki ima gradbeno dovoljenje iz leta 1977

  
Po vašem pisanju, ste tedaj zgradili "nepopolni" objekt, glede na gradbeno dovoljenje.
 
Teoretično vam gradbeno dovoljenje ne zapade, če ste v zakonsko določenem roku (neveden je tudi na samem gradbenem dovoljenju) pričeli z gradnjo.
 
V vašem primeru gradnje še niste zaključili, zato po naših izkušnjah lahko nadaljujete z gradnjo - dokončanjem objekta po prvotnem gradbenem načrtu.
 
Vsekakor pa bi bilo priporočljivo vas poslati na obisk Upravne enote, da vam točno povedo kako je s tem na območju vaše Upravne enote.
 

 
Vprašanje poslal: urh
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas