Priglasitev sosedove gradnje

Novi sosed obnavlja 60 let staro dvonadstropno enodružinsko hišo v 4-stanovanjski objekt za oddajo stanovanj, pri čemer je naredil nova okna in balkonska vrata, sedaj pa še zunanjo železno konstrukcijo za dva balkona ali pa zunanje stopnice. Ali lahko vse omenjeno dela brez moje priglasitve, saj sva si po zadnji (ne levo in ne desno)strani soseda?
Priglasitev sosedove gradnje
  
Načeloma lahko izvaja navedena dela tudi brez vaše priglasitve.
 
Je pa tukaj vprašanje, če ima sosed pridobljeno gradbeno dovoljenje za tovrsten poseg - poseg v nosilno konstrukcijo objekta, sprememba zunanjega izgleda objekta in konec koncev tudi spremembe namembnosti objekta. O tem se lahko prepričate sami - poiščite tablo, ki bi morala biti izobešena pred vhodom na gradbišče in preberite št. gradbenega dovoljenja.
Če gradbiščne table ne opazite - je pa čas za obvestilo gradbeni inšpekciji.
  
 
Vprašanje poslal: V.Š.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas