Pozidava kleti

Lep pozdrav! Imam eno vprašanje in sicer me zanima,ali rabim za pozidavo kleti 50m2,nekoga ki ima privat in se s tem ukvarja,ali lahko pozidamo sami?Imamo vse urejene papirje za gradnjo.Spodnji del bo podkleten,zgoraj pa pride 100m2 montažna hiša.Kakšen je postopek,če lahko sami zidamo.Ali je treba to komu javit(občina...)? Hvala za odgovor in lep dan!
Pozidava kleti
 
V kolikor smatrate, da imate znanja in sposobnosti za kvalitetno izvedeno delo jih lahko izvedete sami.

Zavedati se morate le, da v kolikor vam pomaga kdo, ki ga plačate "na roko", podpirate sivo ekonomijo - za njegovo zdravstveno oskrbo gre, čeprav tudi on dela in prejema plačila, denar zgolj iz vaše plače, nič pa iz njegove ...
 
Prijava gradbišča za manjše objekte ni obvezna, obvezna pa je ostala ureditev in označitev gradbišča - kakšna si lahko pogledate v Ureditvi gradbišča.
 
 
Vprašanje poslal: A.R.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas