Postavitev malega kontejnerja

Na parkirnem mestu katerega lastnik sem jaz bi rad postavil kovinski kontejner dimenzije kot je parkirisce cca 5x2m in visine 2,2m. Parkirni prostor meji na eni strani na skupno parkirisce v naselju na drugi zadnji strani pa na zelenico. Ali ga lahko postavim brez dovoljenj oz ali ga sploh lahko postavim na parkirnem mestu? Hvala za odgovor, Alb
Postavitev malega kontejnerja
  
Najprej bi se "dotaknili" lastništva parkirnega prostora - imate lastništvo nad točno določenim parkirnim mestom? Ali zgolj omogočeno parkiranje na enem izmed parkirnih mest?
To je zelo pomembno, predvsem pri sosedskih odnosih oz. tudi pri dokazovanju "pravice graditi". Pa tudi hitro bi se našel kdo izmed sostanovalcev, ki bi oporekal vaši zasedbi parkirnega mesta na skupnem parkirišču.
 
Naslednje vprašanje, ki bi si ga zastavili je, za koliko časa bi postavili tak kontejner - v kolikor je to začasno (npr. za potrebe gradnje, obnove, ...), ne bo velikih težav, v kolikor pa želite kontejner postaviti za daljše obdobje ... Tukaj je pa lahko kar nekaj težav.
 
Torej, za kratek čas naj ne bi smelo biti težav (čeprav se vedno najde kakšen sosed, ki najde probleme tudi tam kjer jih ni), za daljše obdobje pa menimo, da ne bo mogoče.
Vsekakor pa nasvet - obrnite se na vašo lokalno skupnost in povprašajte po detajlih, kajti v nekaterih občinah boste za zasedbo parkirnega mesta (v kolikor je javna površina) morali plačati najemnino.
  
  
Hvala za prvi odgovor. Kakor vidim sem bil pomanjkljiv s podatki. Kontejner bi kot sem navedel v prvem vprašanju bi postavil na parkirnem mestu, ki je lastniško in sem vpisan kot lastnik tega parkirnega mesta v zemljiško knjigo. Postavil bi ga za stalno v njem pa bi hranil, kolesa, motor in orodje kot so vrtalni stroj, žaga, kompresor...Ali sploh lahko postavim tak "objekt" - kontejner narejen po dimenzijah parkirišča in kakšna je lahko njegova višina? Hvala lepa za odgovor, Alb
  
Stalna postavitev kateregakoli objekta na površini, namenjeni za parkiranje vozil (ne glede na lastništvo) je (skoraj misija) nemogoče.

 
 
Vprašanje poslal: albert lazar
Odgovor: DD
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas