Postavitev kontejnerjev ob meji

Pozdravljeni! Sosed je tik ob skupni meji postavil dva bivalna kontejnerja, visoka približno 2.5 m v višino. Zanima me, če to lahko stori in če ne, kam se lahko obrnem po pomoč. Lepo pozdravljeni
Postavitev kontejnerjev ob meji
   
Najmanjši odmik od meje s sosedom je predpisan v prostorskem aktu, oziroma v lokacijski informaciji, različno glede na posamezno občino.

Ker odmiki od sosednjih meja veljajo tako za objekte kot tudi za enostavne in nezahtevne objekte, ki niso namenjeni za bivanje (pa tudi ograje, škarpe, bazene in ostale objekte).  Za primer - v Ljubljani velja, da morajo biti tako enostavni, kot tudi nezahtevni objekti od meja sosedov odmaknjeni vsaj 1 m, s pisnim soglasjem lastnikov parcel, na katere mejijo, pa jih je dopustno postaviti tudi bližje ali na parcelno mejo.
   
V vašem primeru imate zgolj dve možnosti - pogovor s sosedom, da odmakne kontejnerja za razdaljo, ki jo predpisuje lokalni prostorski akt ali pa prijava gradbeni inšpekciji.
  
 
Vprašanje poslal: N.P.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas