Postavitev dimnika

Spoštovani! Zanima me, ali za postavitev rostfrei dimnika (premer 180 in dolžine 3.5 m) potrebujemo kakšno dovoljenje (območje Ptuja)? Hvala in lep pozdrav Darija
Postavitev dimnika

   

Za postavitev dimnika, ki je (po vsej verjetnosti) posledica vzdrževalnih in adaptacijskih del na ogrevalnem sistemu ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja ali lokacijske informacije, če le ta ni lociran na zunanjem delu fasade.
  
V kolikor ga boste postavili na zunanjo stran objekta (na fasado) ste dolžni poprej na pristojnem uradu (Občini) preveriti, če to lahko storite - da ni mogoče v kakšnem pravilniku določen še dovoljeni izgled fasade, ki prepoveduje takšno postavitev.
   
Še na nekaj vas opozarjamo - v primeru, da je vaš objekt na območju spomeniškega varstva (npr. staro mestno jedro), je potrebno za postavitev takega dimnika zaprositi tudi Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine, ki vam bo potem določilo kaj lahko in kaj ne - največkrat se to nanaša na tisti del dimnika, ki je viden od zunaj.

    

 
Vprašanje poslal: Darija Lah
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas