Pokritje in zazidanje terase

Spoštovani, namen imamo raziširit stanovanje. Hiša ima dve etaži ki sta ločeni. Zgornja etaža pa ima nepokrito teraso 6mx4m spodaj pa je garaža. To teraso bi obzidal na višino 2.2m in prekril z streho zraven pa bi bilo trba narediti stopnice jih obzidat in na njih naredit streho ,da bi etaža imela svoj vhod. Zanima me če je potrebno za to kakšno gradbeno dovoljenje in kakšni so stroški te dokumentacije???  Zahvaljujem se vam za odgovor!!!
Pokritje in zazidanje terase
 
Vsaka sprememba na objektu, ki ne predstavlja izvedbo po prvotnem projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja (sprememba zunanjih mer, dozidave, spremembe okenskih odprtin, prestavitev vrat, itd) predstavlja takšen poseg v objekt, da je zanj potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje.
 
Več o tem smo se že razpisali v prejšnjih odgovorih, ki si jih lahko ogledate tako, da v iskalno polje (zgoraj desno) vnesete iskalni niz "gradbeno dovoljenje" in pritisnete "Enter".
 
Seveda se pa gradbena dovoljenja izdajajo na podlagi lokacijske informacije (skladnost s prostorskimi načrti na vašem območju) in projektne dokumentacije, ki vam jo izdela izbrani projektant.  Seznam nekaterih projektantov je seveda dosegljiv tukaj - naj vam pa polagamo na srce: najcenejši ni vedno tudi najboljši.
  
 
Vprašanje poslal: D.Š.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas