Podstrešje

Pozdravljeni! Imamo že izolirano podstrešje veliko okoli 80m/2.Uredili bi radi sinu kuhinjo,dnevno sobo kopalnico in še eno sobo.Vsa okna so že ugrajena.S steklenimi zidaki bi pozidali samo eno steno,da zapremo kopalnico in motiramo ena vrata, vse ostalo bi bil en prostor pregrajen samo z omarami.Vodo in elektriko imamo že speljano na podstrešje od prejšnje adaptacije hiše. Zanima me,ali je potrebno gradbeno dovoljenje,ali je dovolj samo priglasitev del oz.kaj potrebujemo,da to lahko uredmo. Hvala za odgovor in lep pozdrav Tanja
Podstrešje
  
V kolikor ne boste posegali na fasado objekta z novimi odprtinami, predelovali nosilne konstrukcije, ali spreminjali izgleda strehe ter ostalih gabaritov ne potrebujete ničesar.
 
Priporočam pa vam, da v osnovnem projektu objekta (če g imate) oz. v gradbenem dovoljenju zanj preverite, če je bilo podstrešje že upoštevano pri celotni kvadraturi objekta (osnova za izračun komunalnega prispevka). V kolikor ni bilo, boste s priglasitvijo del povečali uporabno površino objekta in tudi doplačali razliko v komunalnem prispevku.
 
Pa veliko uspeha pri izvedbi.
 
 
Vprašanje poslal: T.Š.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas