Obnova notranjega stopnišča

Spoštovani! Želeli bi rekonstruirati notranje stopnišče, ki vodi iz prvega nadstropja večstanovanjskega objekta do stanovanja v mansardi, pri čemer se stopnice začnejo v oddaljenosti cca. 2m od vhoda v stanovanje v prvem nadstropju. Obstoječe stopnice so zelo ozke in strme; glede širine ne moremo storiti ničesar, želeli pa bi vsaj zmanjšati njihov naklon, in sicer tako, da bi se stopnice začele ca. 1m prej, da bi se torej približale vhodu v stanovanje v prvem nadstropju. Ker sosed nasprotuje vsakršni spremembi obstoječega stanja, me zanima, ali obstajajo normativi glede višine in širine stopnic, na osnovi katerih bi se lahko sklicevali na pravico do normalnega dostopa do stanovanja v mansardi? Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj o tem ne govori; etažna lastnina v objektu sicer ni urejena. Najlepša hvala za vaš odgovor!
Obnova notranjega stopnišča
 
Vzdrževalna dela na oz. v objektu (sem spadajo skupni prostori) se lahko pričnejo izvajati ob soglasju večine lastnikov.
 
Zaposlite svojega upravnika stavbe, "pridobite" na svojo stran  večino lastnikov - in sosed vam ne more nič. Lahko vam sicer nagaja, vendar če boste imeli zgoraj opisane pogoje izpolnjene, vam ne more kaj dosti.
  
 
Vprašanje poslal:
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas