Nakup in predelava kleti

Pozdravljeni! Rada bi kupila zanemarjen in več let neuporabljan "poslovni prostor" v kleti večstanovanjske hiše in ga predelala v stanovanje! Lastnik prodajalec oz. solastnik idealnega deleža stavbe mi zatrjuje, da za nakup in predelavo ne potrebujem nobenega soglasja! Da ne potrebujem niti obveščati ostalih solastnikov o nameri! Zanima me tudi vprašanje parkiranja-pred kletjo namreč parkira eden od solastnikov! Sedaj ni bilo problema, ker je bila klet prazna in zanemarjena. Če jaz preuredim v stanovanje bo parking moj ali bo sosed parkiral pred mojim oknom? Obnova bo korenita, namreč klet nima niti prave elektrike,ne vode, ne sanitarij, ne kanalizacije...skratka tu je bilo neko skladišče! Nima niti pravega dostopa-potrebno je z rampe skočiti v globino ene pol metra-torej moram narediti tudi vsaj 4 stopničke, nova okna in vrata! Kaj vse potrebujem-cena je zelo ugodna!? Ker se prodajalcu mudi (mi je sumljivo?!) zato prosim za hiter nasvet na moj gmail! Seveda, če je nasvet brezplačen! Hvala in lep pozdrav M.
Nakup in predelava kleti
  
Seveda je brezplačen, kot vse na našem portalu  ;)
 
Zapisali ste že nekaj, kar ne gre skupaj:
- predelava poslovnega prostora (kar skladišče niti ni) v stanovanje in
- izdelava novih oken  (za kar pa potrebujete gradbeno dovoljenje saj posegate v zunanji izgled objekta)
 
Po vašem zapisu sodeč, vam prodajalec prodaja skupne prostore v večlastniškem objektu, pri čemer vam svetujemo, da preverite vpisano etažno lastnino. V kolikor bi bil naš sum upravičen, za nakup potrebujete soglasje vseh solastnikov v stavbi.
 
Še glede parkirnega prostora - če vam ne pripada točno določeno parkirno mesto (označeno, evidentirano, ...), potem ne boste mogli prisiliti soseda, da parkira drugje.
  
 
Vprašanje poslal: M.O.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas