Nakup hiše s tipskim načrtom

Kupili bi hišo za katero je bil izdelan tipski načrt leta 2000 za pritlično stanovanjsko hišo z mansardo. Hiša pa je sedaj podkletena, kar pa ni v načrtu. Ali je možno dati vlogo za spremembo gradbenega dovoljena ali bo potrebno novo gradbeno dovoljenje. Velikost hiše ni spremenjena.
Nakup hiše s tipskim načrtom
  
Če gledamo strogo po zakonu je klet v tem objektu izdelana na črno, pa tudi velikost hiše je večja kot v načrtu in gradbenemu dovoljenju. S tem da se velikost ni spremenila ste mogoče mislili na gabarite objekta. 
 
Kaj vam je narediti: legalizacijo kleti, plačilo razlike v komunalnem prispevku zaradi povečanja uporabnih površin, ... Te stvari zahtevajte, da jih uredi že prodajalec, saj bo potrebno pri legalizaciji kleti plačati tudi kazen.
   
 
Vprašanje poslal: M.P.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas