Nadzorni pri montažni hiši

Postavili nama bodo montažno hišo, klet pa sva naredila sama oz. drugi izvajalci. Za klet imava nadzornega, za montažno hišo pa imajo izvajalni svojega. Ali nama mora najih nadzornik (za klet) podpisati kakšen dokument za pridobitev uporabnega dovoljenja ali to naredi nadzorni za postavitev montažne hiše? Če mora to narediti za klet posebej, ali to naredi sedaj, ko je klet zaključena, ali to naredi na koncu, ko bo zaključen tudi montažni del?
Nadzorni pri montažni hiši
  
Delno razmišljate v pravi smeri.
 
Tako za zidani kot za montažni del boste na koncu gradnje pridobivali dokumentacijo, potrebno za izvedbo tehničnega pregleda - dokazila o zanesljivosti objekta, katera vam dostavijo izvajalci.
Ker boste na objektu imeli minimalno dva izvajalca (po enega za zidani in za montažni del) boste imeli dvoje dokazil, saj vam izvajalec montažnega dela ne more jamčiti za ustrezno izvedbo zidanega dela - enako velja za nadzornega.
 
Priporočamo pa vam, da z vašim nadzornim nadzorujete delo nadzornega, ki ga je poslal izvajalec (en namig: ne more izvajalec plačati nekoga, da ne bi bil pristranski - zato je pa namen nadzornega).
 
 
Vprašanje poslal: Anja
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad