Nadomestna gradnja ali nova novogradnja

Pozdravljeni, zanima me ali je finannčno ugodejše porušiti staro hišo, na ketero je še priključena elektrika voda in jo nadometiti z po kvadraturi manjšo montažno hišo, ali postaviti to isto montažno hišo na zazidljivi parceli? Katera domimentacija je potrebna za izvedbo? Hvala in LP
Nadomestna gradnja ali nova novogradnja
  
Takole vam bomo odgovorili:
iz izkušenj je sama izvedba rušenja in deponiranja ruševin dražje od popolnoma nove novogradnje, vendar je nadomestna gradnja hitrejša, kar se tiče postopkov na upravni enoti - postopkov s pridobitvijo gradbenega dovoljenja.
 
saj v vašem primeru obstoječ objekt, ki je že umeščen v prostor zamenjujete z drugim, ki pa ne sme biti večji - za koliko je pa lahko manjši, pa da še vedno ustreza merilom nadomestne gradnje, se pa pozanimajte na vaši upravni enoti.
  
 
Vprašanje poslal: Primoz009
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas