Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča

Ali se v smislu 60. čl. Zakona o stavbnih zemljiščih iz leta 1984 (še vedno v veljavi) kot zazidano stavbno zemljišče, od katerega se plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, šteje tudi atrij in klet stanovanja? Atrij je ograjen, ena tretjina atrija je položena s keramičnimi ploščicami. Klet je od ostalih kleti ločena z lesenimi letvicami. Po formulaciji 60. čl. se za zazidano stavbno zemljišče, od katerega se plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, šteje stanovanjska površina, ki je čista površina sob, predsobe, hodnikov v stanovanju, kuhinje, kopalnice, shrambe in drugih zaprtih prostorov stanovanja in čiste površine garaž za osebne avtomobile.

 
Glede na vaš opis, da je klet ločena od ostalih kleti - torej je "zaprta", bi klet lahko bila tudi všteta v površino (seveda z ustreznim faktorjem).
 
Glede površin atrija nismo ravno prepričani, vendar naj bi bila površina atrija všteta že v sami osnovi za izračun površine, saj vsako stanovanje nase prevzame tudi del površine skupnih prostorov (stopnišče, kolesarnica, ...)
 

 
Vprašanje poslal: Nadja Bevčič
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah