Načrt obnove hiše

Naćrtujemo obnovvo hiše v okolici Grosuplja s pomočjo arhitekta. Ker načrta hiše nimamo, bi moral arhitekt najprej izmeriti obstoječo hišo, ugotoviti katere stene so nosilne in upoštevati naše želje. Ali bi nam lahko priporočili ustreznega arhitekta, ki ne bi bil predrag in bi načrt naredil v predvidenem roku. Zanima me ali bi arhitekt lahko pridobil še vsa dovoljenja (gradbeno,...). Hvala lepa za pomoč
Načrt obnove hiše
  
Kot ste že sami pravilno ugotovili in zapisali, bo moral izbrani arhitekt, kateremu boste zaupali izdelavo projektov za vaš objekt, najprej natančno izmeriti obstoječe stanje ter na podlagi vaših želja in njegovih predlogov ter strokovnega znanja na koncu zrisati projekt, ki bo  osnova za pridobitev ustreznih dovoljenj.
 
Izbranemu arhitektu lahko "zaupate" tudi pridobivanje ustreznih dovoljenj, mu predate pooblastilo za pridobitev soglasij v vašem imenu - vendar to stane. O stroških se že vnaprej dogovorite z izbranim izvajalcem!
 
Seznam arhitektov, ki se na našem portalu redno dopolnjuje si lahko ogledate tukaj oz. na spodnji povezavi:
Projektiranje
  
 
Vprašanje poslal: Marija
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas