Mansarda

Zaradi slabe izvedbe strešne izolacije smo se odločili, da polovico strehe, pod katero je mansardno stanovanje, odkrijemo in obnovimo izolacijo, en prostor pa nadgradimo s frčado in s tem zamenjamo strešna okna s pokončnimi. Instalacij ne spreminjamo. Kakšna dovoljenja in soglasja potrebujemo.
Mansarda
   
Po našem mnenju gre za poseg, ki spreminja zunanjo podobo objekta, zato zgolj priglasitev del ne bo zadostovala, pač pa boste potrebovali lokacijsko in gradbeno dovoljenje.
  
Najbolje bo da se o potrebnih dovoljenjih za tak poseg pozanimate na upravni enoti, urad za okolje in prostor. Odgovor bo odvisen od vsake posamezne občine, saj občine določajo za katere posege zadostuje priglasitev del in katere je potrebno pridobiti lokacijsko in gradbeno dovoljenje.
 
 
Vprašanje poslal: SSamo
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ