Legalizacija prizidka, ki sega čez parcelo

Ob severni fasadi družinske hiše je tast nekaj let nazaj zgradil prizidek površine 50m2, ki služi kot garaža in delavnica. Cel objekt je montažne narave, ima pa armiran beton po tleh. Za objekt ni pridobil ne gradbenega dovoljenja ne soglasja sosedov. Poleg vsega pa 2/3 objekta segata čez našo parcelo na občinsko zemljo! Pripravljamo se na obsežno prenove hiše (fasada, okna, ogrevalni sistem,...) in rabimo veljavno gradbeno dovoljenje. A je sploh kaj upanja, da bi prizidek lahko legalizirali? Verjetno je prvi smiselni korak prizidek odstraniti z občinske zemlje in ga reducirati na površino enostavih objektov (do 20m2) oz. kar v celoti odstraniti?
Legalizacija prizidka, ki sega čez parcelo
  
Odgovor ste podali že kar sami - lahko pa se podate na občino in povprašate, kakšni so njihovi pogledi na nastalo situacijo.
  
 
Vprašanje poslal: Vedran A.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas