Kovinski dimnik

Moje vprašanje je ali gre lahko skozi več stanovanjski objekt, v tem primeru 3 apartmaje, kovinski dimniški sistem po notranji strani za namen ogrevanja z kamini na trda goriva, če vemo da je na višini 7 m raztezek materiala 10 cm, se pojavi problem priklopa peči v vrhnjem apartmaju.
Dobavitelj kamina mi zagotavlja da to ni po zakonu o gradnji objektov,ter da bi moral biti dimnik zidan.. Montaža po zunanji strani ni sporna.
Kovinski dimnik
   
Deloma ima vaš dobavitelj prav - kovinski dimnik je deloma sporen znotraj objekta.
 
 
Kovinski dimnik je izvedljiv, v kolikor boste imeli iz vsakega apartmaja svoj vod, ločene od ostalih prostorov (instalacijski jašek) in z možnostjo neoviranega dostopa dimnikarske službe za potrebe pregledov in čiščenja. In s tem se boste znebili tudi morebitnih težav pri raztezkih v zgornjih etažah ....
   
 
Vprašanje poslal: F.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas