Kovinski dimnik

Moje vprašanje je ali gre lahko skozi več stanovanjski objekt, v tem primeru 3 apartmaje, kovinski dimniški sistem po notranji strani za namen ogrevanja z kamini na trda goriva, če vemo da je na višini 7 m raztezek materiala 10 cm, se pojavi problem priklopa peči v vrhnjem apartmaju.
Dobavitelj kamina mi zagotavlja da to ni po zakonu o gradnji objektov,ter da bi moral biti dimnik zidan.. Montaža po zunanji strani ni sporna.
Kovinski dimnik
   
Deloma ima vaš dobavitelj prav - kovinski dimnik je deloma sporen znotraj objekta.
 
 
Kovinski dimnik je izvedljiv, v kolikor boste imeli iz vsakega apartmaja svoj vod, ločene od ostalih prostorov (instalacijski jašek) in z možnostjo neoviranega dostopa dimnikarske službe za potrebe pregledov in čiščenja. In s tem se boste znebili tudi morebitnih težav pri raztezkih v zgornjih etažah ....
   
 
Vprašanje poslal: F.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje