Kaj potrebujem za spremembo namembnosti iz gostinske dejavnost v stanovanje?

Pozdravljeni! Del svojega lokala bi spremenil v stanovanjski prostor. Prostor sem fizično že ločil, imam urejeno tudi začasno bivališče. Kaj še potrebujem, da to tudi uradno spremenim?
Kaj potrebujem za spremembo namembnosti iz gostinske dejavnost v stanovanje?
  
Najprej morate na lokacijski dokumentaciji preveriti, če je z prostorskimi načrti to dovoljeno, nakar boste morali naročiti izdelavo načrta in vložiti na upravno enoto zahtevek za spremembo gradbenega dovoljenja.
 
Naj vas zgolj opomnimo, da je sprememba nepotrebna, v kolikor jo potrebujete zaradi protikadilskega zakona. Pred kratkim so inšpektorji namreč napovedali, da takih rešitev ne tolerirajo več - v stanovanjskem delu lokala so gostinci dovoljevali kajenje.
 
 
 
Vprašanje poslal: marko
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas