Izdelava delavnice

Lep pozdrav Doma imam (na kmetiji) starejšo stavbo s hišno številko. Stavba ima klet, navrhu pa še nekaj prostorov in podstrešje. Ker je vse skupaj že staro in neuporabno oz. neikoriščeni prostori bi rad zgornji del stavbe porušil klet pa bi ostala (prtličje). Nato pa bi na novo naredil ploščo na kateri bi pozidal po isti velikosti zunanje stene ter nato streho tako da bi imel lahko prostor za spravilo kakšnega majnšega stroja, avta, delavnice kjer bi imel orodje. Zanima me samo kako se moram ravnati v tem primeru da nebo prišlo do težav. Ali potrebujem kakšne papirje ? Za odgovor se Vam že vnaprej zahvljujem in vas lepo pozdravljam.
Izdelava delavnice
   
Kot za vsak objekt potrebujete projekt, gradbeno dovoljenje, soglasja, ...
   
Ker pravite, da boste gradili v merah obstoječega objekta, bo to malček cenejši zalogaj pri dokumentaciji in zakonskih določilih, saj boste uveljavljali nadomestno gradnjo s spremembo namembnosti - iz stanovanjskega v gospodarsko poslopje.
 
 
 
Vprašanje poslal: GAŠPER
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas